ΠΑΡΑΛΙΕΣ

30.04.2014 17:46

Παραλίες στα Σύβοτα και Πλαταριά 

Παραλία Κόκκινος Βράχος
Ανήκει στον Δήμο Συβότων, συγκεκριμένα στο δημοτικό διαμέρισμα της Πλαταριάς. Απέχει 2,5 χιλιόμετρα από την Πλαταριά και βρίσκεται στον δρόμο προς Ηγουμενίτσα. Μικρή, ήσυχη παραλία, χωρισμένη σε δύο μέρη, με άσπρα βότσαλα και γαλάζια καθάρια νερά. Περιβάλλεται από πράσινη βλάστηση και σε συνδυασμό με το γαλάζιο της θάλασσας αποτελεί μια όμορφη και γαλήνια εικόνα.

 

Παραλία Καλάμι


Ανήκει στον Δήμο Συβότων, συγκεκριμένα στο δημοτικό διαμέρισμα της Πλαταριάς. Απέχει 4 χιλιόμετρα από την Πλαταριά και βρίσκεται στον δρόμο προς Ηγουμενίτσα. Μικρή παραλία, με άσπρα βότσαλα, καθαρά νερά και πράσινη βλάστηση που την αγκαλιάζει. Διαθέτει ταβέρνα και κάμπινγκ.

 

Παραλία Ναυτίλος
Ανήκει στον Δήμο Συβότων, συγκεκριμένα στο δημοτικό διαμέρισμα της Πλαταριάς. Απέχει 2 χιλιόμετρα από την Πλαταριά και βρίσκεται στον δρόμο προς Σύβοτα. Παραλία με άσπρα βότσαλα και καθαρά καταγάλανα νερά. Δίπλα στην αμμουδιά υπάρχει κάμπινγκ, νοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνα.

 

Παραλία Μέγα Άμμος
Ανήκει στον Δήμο Συβότων. Βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρων από το χωριό των Συβότων, στον δρόμο προς Πέρδικα. Απάνεμη παραλία, με άσπρα βότσαλα και καθαρά γαλαζοπράσινα νερά. Τα χρώματα της θάλασσας σε συνδυασμό με το πράσινο της φύσης που περιβάλει την αμμουδιά διαμορφώνουν ένα υπέροχο τοπίο. Είναι οργανωμένη, διαθέτει ταβέρνα, καφέ και παρέχει την δυνατότητα θαλάσσιων σπορ.

 


Παραλία Μπακόλα
Ανήκει στον Δήμο Συβότων. Βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτων από το χωριό των Συβότων δίπλα από την παραλία Μέγα Άμμος, στον δρόμο προς Πέρδικα. Μικρότερη παραλία από την Μέγα Άμμο, όπως δηλώνει και το όνομα της, με τα ίδια όμως χαρακτηριστικά, καθαρά, γαλαζοπράσινα νερά και άσπρα βότσαλα. Πίσω από την αμμουδιά η έκταση καλύπτεται με ελαιόδεντρα. Υπάρχει ταβέρνα.


Παραλία Πισίνα
Ανήκει στον Δήμο Συβότων. Βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Συβότων, συγκεκριμένα στο νησάκι Μαυρονόμος. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με καΐκι. Όμορφη παραλία με άσπρη άμμο και βότσαλα, βαθειά μπλε νερά και πυκνή πράσινη βλάστηση να την αγκαλιάζει. Ένα γαλήνιο και ειδυλλιακό τοπίο.

Παραλία Μπέλλα Βράκα
Ανήκει στον Δήμο Συβότων. Βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Συβότων, στο νησάκι Μουρτεμένο. Η πρόσβαση γίνεται με βάρκα, αλλά και με τα πόδια, διασχίζοντας μια μικρή απόσταση με πολύ ρηχά νερά. Μικρή παραλία, με άσπρη άμμο και καθαρά καταγάλανα νερά. Πράσινη βλάστηση αγκαλιάζει την αμμουδιά προσφέροντας μια όμορφη και γαλήνια εικόνα.

 

Παραλία Ζάβια
Ανήκει στον Δήμο Συβότων. Απέχει περίπου 700 μέτρα από το χωριό των Συβότων και βρίσκεται στον δρόμο προς Πέρδικα. Μικρή απάνεμη και ήσυχη παραλία, με άσπρα βότσαλα και καθαρά γαλανά νερά. Δίπλα στην αμμουδιά βρίσκεται ένας μικρός ελαιώνας. Ένα τοπίο γαλήνης και ηρεμίας.

Παραλία Ζέρη
Ανήκει στον Δήμο Συβότων και βρίσκεται βορειοδυτικά στο χωριό των Συβότων. Μικρή παραλία, απάνεμη με ρηχά, πεντακάθαρα νερά και ψιλή άμμο. Διαθέτει ταβέρνα - καφέ.

 

 

Παραλία Γαλλικός Μόλος
Ανήκει στον Δήμο Συβότων και βρίσκεται στο χωριό των Συβότων Παραλία με άσπρα βότσαλα και άμμο, καθαρά γαλανά νερά και πράσινη βλάστηση που την αγκαλιάζει. Διαθέτει κάμπινγκ, ταβέρνες, καφέ, Ενοικιαζόμενα δωμάτια.